Naslovnica Info Press info Konkurs za izradu murala „Ja za Evropu, Evropa za mene”

Konkurs za izradu murala „Ja za Evropu, Evropa za mene”

Generalni sekretarijat Vlade – Sektor za informisanje javnosti o Evropskoj uniji i procesu pristupanja Evropskoj uniji, raspisuje konkurs za izradu autorskog idejnog rešenja i izvođenje odabranog predloga murala na temu: „Ja za Evropu, Evropa za mene”.

Na tri lokacije u Crnoj Gori – u Podgorici, Bijelom Polju i Baru biće izrađeni murali po ugledu i kao odgovor na mural posvećen vezama Zapadnog Balkana i EU ”Samo se srcem dobro vidi” koji je u aprilu predstavljen u Briselu.

Ko može da se prijavi?

• Pravo učešća na konkursu imaju stručna lica iz oblasti umjetnosti, pojedinci ili umjetničke grupe, koja imaju najmanje jedan izvedeni mural.

Tema konkursa

• Izrada autorskog idejnog rješenja i izvođenje odabranog predloga murala na temu „Ja za Evropu, Evropa za mene“ na javnoj fasadi u centralnoj gradskoj zoni Podgorice, Bijelog Polja i Bara.

• Uzevši u obzir da se projekat realizuje u javnom prostoru, koji pripada svim građankama i građanima navedenih gradova, posebno su dobrodošli radovi koji estetski korespondiraju i kreativno oslikavaju društveno-istorijski, prirodni ili kulturni kontekst grada i njegove lokalne zajednice.

Kako se prijaviti?

Na konkurs se prijavljujete isključivo dostavljanjem dokumentacije na mejl adresu eu4mekonkursi@gmail.com do 10. septembra 2019. godine, sa naznakom „Za konkurs za izradu murala u Podgorici, Bijelom Polju i Baru“.

Zainteresovani kandidati treba da dostave:

1. Lične podatke o umjetniku/ grupi umjetnika
2. Kratku biografiju max 300 reči (obrazovanje, bitne izložbe, izvedeni projekti, informaciju o prethodno izvedenom muralu i fotografiju murala)
3. Opis predloga max 500 reči
4. Predlog murala
5. Materijal potreban za izradu murala

Predlog murala ne smije biti prethodno izveden.

Moguće je poslati najviše 3 predloga po umjetniku/grupi umjetnika u formi fotografije isključivo u JPG ili PNG formatu veličine max 2mb po fotografiji.

Naziv fajla u formatu mural_ime_prezime01.jpg/png

Lokacije za izradu murala

Podgorica

Ulica Njegoševa br. 3, objekat izgrađen 1946. godine
Katastarska parcela br. 3879 K.O. Podgorica II u zahvatu UP-a „Nova Varoš – blok R“
Spratnost Po + P +3
Namjena Stambeno – poslovna
Površina fasade za oslikavanje sa otvorima cca 190 m2

podgorica lokacija muralFotografija 1. Izgled objekta u Podgorici

Bar

Zgrada „B1“, Ulica Vladimira Rolovića, br. 7, Bar
Površina fasade za oslikavanje (dva stuba): 500 x 1038 i 319 x 922

lokacija bar muraldimenzije bar muralFotografija 2. Izgled i dimenzije objekta u Baru

Bijelo Polje

Zgrada u kojoj su smješteni Pravni i Ekonomski fakultet (Ulica Slobode bb).
Površina “stuba” do šetališta je dimenzija 11,90 x 3,55 m (lijevo od prozora, gledano iz pravca ulaza u Atlas banku). Površina “stuba” sa suprotne strane je 11,90 x 3,15 m (desno od prozora, gledano iz pravca ulaza u Atlas banku) Ukupna visina zgrade do podstrešnice je 16,61 m.

lokacija bijelo polje muralFotografija 3. Izgled objekta u Bijelom Polju

Izbor najboljih kandidata i nagrade?

• Stručni žiri će odabrati tri najbolja rada koji će imati na raspolaganju mjesec dana da izrade mural, u skladu sa predloženim i odabranim konceptom.
• Za idejno rješenje i izradu svakog pojedinačnog murala opredijeljen je iznos od po 1.000 eura. Materijal za izradu murala će biti obezbijeđen iz projekta EU4ME.

Konkurs se realizuje u skladu sa Strategijom informisanja javnosti o pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji 2019-2022, u okviru projekta EU4ME, koji finansira Evropska unija, a sprovodi UNDP.

SEKTOR ZA INFORMISANJE JAVNOSTI O EVROPSKOJ UNIJI I PROCESU PRISTUPANJA EVROPSKOJ UNIJI
GENERALNI SEKRETARIJAT VLADE CRNE GORE

Saopštenja

Dvadesetosmi broj Biltena o evropskoj integraciji Crne Gore

0
Dvadesetosmi broj Biltena o evropskoj integraciji Crne Gore predstavlja najvažnije događaje i aktivnosti u procesu pristupanja EU za period april-jun. Bilten možete preuzeti ovdje. 

U Baru održana konferencija „Podrška EU razvoju mikro, malih i srednjih preduzeća“

0
Konferencija „Podrška EU razvoju mikro, malih i srednjih preduzeća“ održana je u Baru, u organizaciji Ministarstva evropskih poslova, Ministarstva ekonomskog razvoja i Opštine Bar....

Poziv za iskazivanje interesovanja za učešće u ocjenjivanju predloga projekata

0
Ministarstvo za evropske integracije Republike Srbije, kao Ugovorno tijelo, raspisalo je poziv za iskazivanje interesovanja za učešće u ocjenjivanju predloga projekata primljenih u okviru...

MEP potpisalo ugovore o finansiranju projekata 13 nevladinih organizacija

0
Trinaest projekata nevladinih organizacija biće podržano sa 76,868 hiljada eura od strane Ministarstva evropskih poslova. Tim povodom, ministarka evropskih poslova Maida Gorčević, potpisala je...

Za šest mjeseci usvojen veliki broj zakonskih i strateških dokumenata koji Crnu Goru približavaju...

0
„Tokom prve polovine 2024. godine, donijet je veliki broj zakonskih i strateških dokumenata kojima se crnogorski propisi u velikoj mjeri približavaju evropskim. Na taj...