Naslovnica Info Svi konkursi Poziv na konsultacije zainteresovane javnosti povodom izrade Programa pristupanja Crne Gore Evropskoj...

Poziv na konsultacije zainteresovane javnosti povodom izrade Programa pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji 2018 – 2020

Ministarstvo evropskih poslova, kao koordinator procesa pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji, objavljuje Poziv na konsultacije zainteresovane javnosti povodom izrade Programa pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji 2018 – 2020.

Konsultacijama se obezbjeđuje informisanje najšire javnosti o Programu pristupanja, u cilju potpunije razmjene informacija i učestvovanja zainteresovanih strana u njihovoj pripremi.

Kroz pokretanje elektronskih konsultacija, kao dvosmjernog procesa, Ministarstvo evropskih poslova u inicijalnoj fazi pripreme Programa pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji 2018 – 2020. inicira razmjenu informacija i mišljenja sa zainteresovanim javnostima u procesu donošenja ovog strategijskog dokumenta. Ukazujemo da se od zainteresovane javnosti očekuju sugestije, predlozi i komentari na sadržaj dokumenta i trogodišnje planove u zakonodavnom, strategijskom i administrativnom dijelu, dok struktura dokumenta ostaje nepromijenjena u odnosu na važeći Program pristupanja Crne Gore Evropskoj unijji 2017 – 2018.

Elektronske konsultacije će biti otvorene od 6. do 20. novembra 2017.

Svi zaintersovani, svoje predloge i sugestije mogu poslati na sljedeće e-mail adrese: luka.stankovic@mep.gov.me i vanja.dabižinovic@mep.gov.me.

Uporedo s procesom elektronskih konsultacija, predstavnici NVO koji su članovi radnih grupa za vođenje pregovora Crne Gore s Evropskom unijom biće pozvani da učestvuju u ranoj fazi planiranja Programa pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji 2018 – 2020, kroz učešće u radu sektorskih grupa, a sve u cilju efikasnijeg planiranja obaveza koje su u nadležnosti više resora.

Nakon obavljenih elekstronskih konsultacija, prikupljenih komentara i pripremljene radne verzije dokumenta, Ministarstvo će organizovati javnu raspravu o Nacrtu Programa pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji 2018 – 2020.

U toku javne rasprave Ministarstvo će organizovati i okrugli sto, o čemu će zainteresovana javnost biti blagovremeno obaviještena.

MINISTARSTVO EVROPSKIH POSLOVA

Saopštenja

Dvadesetosmi broj Biltena o evropskoj integraciji Crne Gore

0
Dvadesetosmi broj Biltena o evropskoj integraciji Crne Gore predstavlja najvažnije događaje i aktivnosti u procesu pristupanja EU za period april-jun. Bilten možete preuzeti ovdje. 

U Baru održana konferencija „Podrška EU razvoju mikro, malih i srednjih preduzeća“

0
Konferencija „Podrška EU razvoju mikro, malih i srednjih preduzeća“ održana je u Baru, u organizaciji Ministarstva evropskih poslova, Ministarstva ekonomskog razvoja i Opštine Bar....

Poziv za iskazivanje interesovanja za učešće u ocjenjivanju predloga projekata

0
Ministarstvo za evropske integracije Republike Srbije, kao Ugovorno tijelo, raspisalo je poziv za iskazivanje interesovanja za učešće u ocjenjivanju predloga projekata primljenih u okviru...

MEP potpisalo ugovore o finansiranju projekata 13 nevladinih organizacija

0
Trinaest projekata nevladinih organizacija biće podržano sa 76,868 hiljada eura od strane Ministarstva evropskih poslova. Tim povodom, ministarka evropskih poslova Maida Gorčević, potpisala je...

Za šest mjeseci usvojen veliki broj zakonskih i strateških dokumenata koji Crnu Goru približavaju...

0
„Tokom prve polovine 2024. godine, donijet je veliki broj zakonskih i strateških dokumenata kojima se crnogorski propisi u velikoj mjeri približavaju evropskim. Na taj...