Naslovnica Press info Press IPA Poziv za učešće na Horizont 2020 informativnom i posredničkom događaju - Zdrav...

Poziv za učešće na Horizont 2020 informativnom i posredničkom događaju – Zdrav život u gradu (Healthy urban living)

Univerzitetski medicinski centar iz Utrehta (University Medical Centre Utrecht), Evropska mreža preduzetništva (EEN), uz podršku Holandske agencije za predužetništvo i nacionalne kontakt osobe za Zdravlje u H2020 iz Holandije, organizuju međunarodni H2020 informativni i posrednički događaj (International Matchmaking event) “Healthy Urban Living”, 9 – 10. novembra 2017. godine u Utrehtu, Holandija.

Fokus događaja je na umrežavanju – pravljenju konzorcijuma u kontekstu objavljivanja predstojećih H2020 poziva za 2018-2019. godinu. Takođe, mogućnosti u okviru Eurostars/Eureka programa biće predstavljene, kako bi se olakšalo učešće u ovim programima.

Događaj je otvoren za sve potencijalne učesnike u konzorcijumima, a posebno su dobrodošli partneri iz EU-13/Widening zemalja, tj. istraživački timovi iz manje razvijenih zemalja EU i zemalja kandidata za članstvo, čiji je cilj upravo širenje izvrsnosti i učešća u EU programima za istraživanje i inovacije, među kojima je i Crna Gora.

Svrha ovog događaja je izgradnja međunarodnih partnerstava i uspostavljanje projekata u kojima su inovacije podstaknute novim istraživačkim idejama. Tri glavne teme ovog međunarodnog događaja su: Buduće zdravstvene tehnologije, Buduće zdravo društvo i Buduća urbana održivost.

Predstavnici iz različitih naučnih i tehnoloških oblasti su dobrodošli da učestvuju u programu događaja. U četvrtak, 9. snovembra, učesnici će imati mogućnost da posjete različite istraživačke organizacije, organizacije visokog obrazovanja, Univerzitetski medicinski centar i kompanije u regionu Utrehta. Univerzitetski medicinski centar organizovaće večeru za sve međunarodne i pozvane goste. U petak, 10. novembra, biće predstavljeni H2020 Radni programi za 2018-2019. godinu i 2020. godinu, sa akcentom na mogućnosti finansiranja u okviru 3 navedene podteme ovog događaja.

Za više detalja o događaju, agendi, učesnicima i registraciji možete pogledati website:
https://healthy-urban-living.b2match.io/

MINISTARSTVO NAUKE

Saopštenja

Dvadesetosmi broj Biltena o evropskoj integraciji Crne Gore

0
Dvadesetosmi broj Biltena o evropskoj integraciji Crne Gore predstavlja najvažnije događaje i aktivnosti u procesu pristupanja EU za period april-jun. Bilten možete preuzeti ovdje. 

U Baru održana konferencija „Podrška EU razvoju mikro, malih i srednjih preduzeća“

0
Konferencija „Podrška EU razvoju mikro, malih i srednjih preduzeća“ održana je u Baru, u organizaciji Ministarstva evropskih poslova, Ministarstva ekonomskog razvoja i Opštine Bar....

Poziv za iskazivanje interesovanja za učešće u ocjenjivanju predloga projekata

0
Ministarstvo za evropske integracije Republike Srbije, kao Ugovorno tijelo, raspisalo je poziv za iskazivanje interesovanja za učešće u ocjenjivanju predloga projekata primljenih u okviru...

MEP potpisalo ugovore o finansiranju projekata 13 nevladinih organizacija

0
Trinaest projekata nevladinih organizacija biće podržano sa 76,868 hiljada eura od strane Ministarstva evropskih poslova. Tim povodom, ministarka evropskih poslova Maida Gorčević, potpisala je...

Za šest mjeseci usvojen veliki broj zakonskih i strateških dokumenata koji Crnu Goru približavaju...

0
„Tokom prve polovine 2024. godine, donijet je veliki broj zakonskih i strateških dokumenata kojima se crnogorski propisi u velikoj mjeri približavaju evropskim. Na taj...