Naslovnica Press info Press Pregovori o pristupanju Pejović: Izvještaj EK najbolji do sada

Pejović: Izvještaj EK najbolji do sada

Povodom objavljivanja Izvještaja Evropske komisije o napretku Crne Gore u 2016. godini, Kancelarija glavnog pregovarača i Fondacija Konrad Adenauer organizovali su konferenciju za medije na kojoj su predstavitli nalaze iz ovogodišnjeg izvještaja.

S predstavnicima medija su razgovarali državni sekretar za evropske integracije i glavni pregovarač Aleksandar Andrija Pejović i članovi Pregovaračke grupe.

izvjestaj ek1

Konferencija je dio projekta „Radni doručak s novinarima“ koji realizuju Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija i Fondacija Konrad Adenauer u cilju boljeg i svestranijeg informisanja javnosti o toku procesa pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji.

Glavni pregovarač sa EU Andrija Pejović kazao je da Izvještaj EK za Crnu Goru, koji je danas predstavljen najbolji do sada.

“Najbolji je i odnosu na druge zemlje kandidate. U svim oblastima je ostvaren napredak”, dodao je Pejović, koji je napomenuo da će naredni izvještaj biti kalendarski – od 1. januara 2017. do kraja godine, i biće objavljen u januaru 2018.

izvjestaj ek2

Državna sekretarka u Ministarstvu održivog razvoja i turizma Daliborka Pejovic kazala je da su zadovoljni djelom koji se odnosi na životnu sredinu.

“Solana više nije u vrhu izvještaja”, istakla je Pejović.

“Određeni napredak je zabilježen u poglavljima 23 i 24”, kazala je pregovarač za ta poglavlja Snezana Radović, na pres konfereciji koja je upriličena povodom Izvještaja EK za Crnu Goru.

Saopštenja

Dvadesetosmi broj Biltena o evropskoj integraciji Crne Gore

0
Dvadesetosmi broj Biltena o evropskoj integraciji Crne Gore predstavlja najvažnije događaje i aktivnosti u procesu pristupanja EU za period april-jun. Bilten možete preuzeti ovdje. 

U Baru održana konferencija „Podrška EU razvoju mikro, malih i srednjih preduzeća“

0
Konferencija „Podrška EU razvoju mikro, malih i srednjih preduzeća“ održana je u Baru, u organizaciji Ministarstva evropskih poslova, Ministarstva ekonomskog razvoja i Opštine Bar....

Poziv za iskazivanje interesovanja za učešće u ocjenjivanju predloga projekata

0
Ministarstvo za evropske integracije Republike Srbije, kao Ugovorno tijelo, raspisalo je poziv za iskazivanje interesovanja za učešće u ocjenjivanju predloga projekata primljenih u okviru...

MEP potpisalo ugovore o finansiranju projekata 13 nevladinih organizacija

0
Trinaest projekata nevladinih organizacija biće podržano sa 76,868 hiljada eura od strane Ministarstva evropskih poslova. Tim povodom, ministarka evropskih poslova Maida Gorčević, potpisala je...

Za šest mjeseci usvojen veliki broj zakonskih i strateških dokumenata koji Crnu Goru približavaju...

0
„Tokom prve polovine 2024. godine, donijet je veliki broj zakonskih i strateških dokumenata kojima se crnogorski propisi u velikoj mjeri približavaju evropskim. Na taj...