Naslovnica Info Press info Crna Gora predano radi na realizaciji aktivnosti u cilju ispunjavanja mjera iz...

Crna Gora predano radi na realizaciji aktivnosti u cilju ispunjavanja mjera iz pregovaračkih poglavlja 23. i 19.

Šef Delegacije Evropske unije u Crnoj GoriMitja Drobnič,  razgovarao je danas sa ministrom dr Suadom Numanovićem prilikom svoje oproštajne posjete vezane za završetak njegovog diplomatskog mandata u Crnoj Gori.

Ministar Numanović zahvalio se Nj.E. Drobniču na ostvarenoj saradnji i prijateljskom odnosu koji je imao prema ovom resoru prilikom svog mandata.

Na sastanku je razgovarano o činjenici da velike obaveze vezuju resor zaštite i unapređenja ljudskih prava za ispunjavanje mjera iz pregovaračkih poglavlja 23. i 19. Crna Gora aktivno radi na realizaciji aktivnosti koje joj predstoje u okviru integracionog procesa, te je činjenica da nam je podrška Delegacije Evropske unije jako značajna i neophodna, rekao je ministar.

On je konstatovao da je period od početka procesa evropskih integracija četiri godine unazad, obilježilo veliko iskustvo i naporni i predani rad Crne Gore. Oblast ljudskih prava je neiscrpna, zahtjevna i ključna kompomenta stabilnog društva baziranog na jakoj vladavini prava,tako da dosta posla na tom putu tek predstoji Crnoj Gori.

Ministar je pohvalio predanost i podršku ambasadora Drobniča velikom broju aktivnosti koje je Ministarstvo za ljudska i manjinska prava realizovalo, a koje su vezane za unapređenje i zaštitu ljudskih i manjinskih prava i sloboda, te politike jednakih mogućnosti.

Ovaj resor je u prethodnom periodu ostvario vidan napredak na polju zaštite i unapređenja ljudskih prava i sloboda, posebno u dijelu unapređenja kvaliteta života pripadnika/ca ranjivih grupa, rekao je Numanović, i naglasio da nacionalnu politiku treba prenijeti na lokalni nivo, iz razloga što je multidisciplinaran pristup neophodan u cilju ostvarivanja svakog daljeg napretka.

Mandat Nj.E Drobniča obilježen je brojnim aktivnostima koje prate Crnu Goru u okviru pretpristupnog perioda i njegova podrška i zalaganja da pomogne Crnoj Gori na tom putu, ispred Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori je nešto što ćemo sasvim sigurno pamtiti, rekao je Numanović.

NJ.E. Drobnič zahvalio se na ostvarenoj saradnji ministru Numanoviću i dao podršku daljem napretku Crne Gore u okviru njenih integracionih procesa.

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava

Saopštenja

Dvadesetosmi broj Biltena o evropskoj integraciji Crne Gore

0
Dvadesetosmi broj Biltena o evropskoj integraciji Crne Gore predstavlja najvažnije događaje i aktivnosti u procesu pristupanja EU za period april-jun. Bilten možete preuzeti ovdje. 

U Baru održana konferencija „Podrška EU razvoju mikro, malih i srednjih preduzeća“

0
Konferencija „Podrška EU razvoju mikro, malih i srednjih preduzeća“ održana je u Baru, u organizaciji Ministarstva evropskih poslova, Ministarstva ekonomskog razvoja i Opštine Bar....

Poziv za iskazivanje interesovanja za učešće u ocjenjivanju predloga projekata

0
Ministarstvo za evropske integracije Republike Srbije, kao Ugovorno tijelo, raspisalo je poziv za iskazivanje interesovanja za učešće u ocjenjivanju predloga projekata primljenih u okviru...

MEP potpisalo ugovore o finansiranju projekata 13 nevladinih organizacija

0
Trinaest projekata nevladinih organizacija biće podržano sa 76,868 hiljada eura od strane Ministarstva evropskih poslova. Tim povodom, ministarka evropskih poslova Maida Gorčević, potpisala je...

Za šest mjeseci usvojen veliki broj zakonskih i strateških dokumenata koji Crnu Goru približavaju...

0
„Tokom prve polovine 2024. godine, donijet je veliki broj zakonskih i strateških dokumenata kojima se crnogorski propisi u velikoj mjeri približavaju evropskim. Na taj...