Naslovnica Info Press info Bezbjednosne mjere na crnogorskim aerodromima jednake onima u EU

Bezbjednosne mjere na crnogorskim aerodromima jednake onima u EU

Crna Gora je ispunila sve kriterijume koje definišu pravila Evropske unije i na taj način omogućila da su bezbjednosne mjere koje se primjenjuju na našim aerodromima jednake onima koje se primjenjuju na aerodromima država članica Evropske unije, pa u slučaju tranzitnih letova, koji kreću iz Crne Gore, ne postoji obaveza za dodatnim bezbjednosnim kontrolama putnika iIi prtljaga, istakao je ministar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović.

„O značaju projekta “jedna bezbjednosna kontrola” i uspjehu Crne Gore, govori činjenica da od država koje nijesu članice Evropske unije, projekat je samo implementiran u malom broju država među kojima su SAD i Kanada“, objasnio je Brajović.

Na poziv ministra saobraćaja Indonezije, Ignasiusa Đonana, ministar Brajović je učestvovao na Ministarskom sastanku posvećenom jačanju partnerstva zemalja u razvoju u cilju izgradnje kapaciteta za civilno vazduhoplovstvo, koji je održan protekla dva dana na Baliju, Indonezija.

Obraćajući se učesnicima skupa ministar Brajović istakao je da Crna Gora od obnove nezavisnosti 2006. godine u kratkom roku postala članica svih relevantnih međunarodnih institucija u oblasti civilnog vazduhoplovstva (ICAO, EUROCONTROL, ECAC, EASA).

Tokom sastanka, ministar Ivan Brajović je razgovarao sa indonežanskim kolegom, Jognanom, a na marginama skupa je imao i niz drugih bilateralnih susreta.

Ministarstvo saobraćaja i pomorstva

Saopštenja

Dvadesetosmi broj Biltena o evropskoj integraciji Crne Gore

0
Dvadesetosmi broj Biltena o evropskoj integraciji Crne Gore predstavlja najvažnije događaje i aktivnosti u procesu pristupanja EU za period april-jun. Bilten možete preuzeti ovdje. 

U Baru održana konferencija „Podrška EU razvoju mikro, malih i srednjih preduzeća“

0
Konferencija „Podrška EU razvoju mikro, malih i srednjih preduzeća“ održana je u Baru, u organizaciji Ministarstva evropskih poslova, Ministarstva ekonomskog razvoja i Opštine Bar....

Poziv za iskazivanje interesovanja za učešće u ocjenjivanju predloga projekata

0
Ministarstvo za evropske integracije Republike Srbije, kao Ugovorno tijelo, raspisalo je poziv za iskazivanje interesovanja za učešće u ocjenjivanju predloga projekata primljenih u okviru...

MEP potpisalo ugovore o finansiranju projekata 13 nevladinih organizacija

0
Trinaest projekata nevladinih organizacija biće podržano sa 76,868 hiljada eura od strane Ministarstva evropskih poslova. Tim povodom, ministarka evropskih poslova Maida Gorčević, potpisala je...

Za šest mjeseci usvojen veliki broj zakonskih i strateških dokumenata koji Crnu Goru približavaju...

0
„Tokom prve polovine 2024. godine, donijet je veliki broj zakonskih i strateških dokumenata kojima se crnogorski propisi u velikoj mjeri približavaju evropskim. Na taj...