Naslovnica Info Press info Prezentacija projekta „EPALE nacionalni servis podrške za Crnu Goru“

Prezentacija projekta „EPALE nacionalni servis podrške za Crnu Goru“

U uvodnom obraćanju, menadžer EPALE projekta u Crnoj Gori, Duško Rajković, pojasnio je ulogu Centra za stručno obrazovanje u realizaciji projektnih aktivnosti, dužinu trajanja projekta i pozvao je predstavnike licenciranih organizatora obrazovanja odraslih na aktivno učešće u EPALE zajednicu.

Savjetnica za obrazovanje odraslih, ujedno i kontakt osoba za EPALE u Crnoj Gori i trener u projektu, Gordana Bošković, upoznala je prisutne sa ciljevima projekta, planiranim aktivnostima, benefitima za učesnike u EPALE zajednici i očekivanjima od licenciranih organizatora obrazovanja odraslih u Crnoj Gori. Takođe, predstavljena je i sama elektronska platforma, način registracije i korišćenja njenih mogućnosti, NSS stranica, opcija Partner Search i sl.

Nakon prezentacije, otvorena je diskusija o EPALE zajednici i aktivnom uključivanju licenciranih organizatora obrazovanja odraslih, sa ciljem stručnog usavršavanja nastavnog kadra koji izvodi nastavu za odrasle, promovisanja nacionalnog sistema obrazovanja odraslih na evropskom nivou, povezivanja sa drugim institucijama i organizacijama na nivou Evrope i razmjene iskustava, kao i primjera dobre prakse.

Na kraju sastanka, prisutni su obaviješteni da će se naredni sastanak sa licenciranim organizatorima obrazovanja odraslih održati u oktobru u skladu sa projektnim planom, u cilju razmjene informacija o korišćenju EPALE-a i benefitima koje su korisnici prepoznali.

Sastanak je ocijenjen kao izuzetno važan i koristan, a projekat kao bitan faktor unapređenja oblasti obrazovanja odraslih u Crnoj Gori.

Saopštenja

Dvadesetosmi broj Biltena o evropskoj integraciji Crne Gore

0
Dvadesetosmi broj Biltena o evropskoj integraciji Crne Gore predstavlja najvažnije događaje i aktivnosti u procesu pristupanja EU za period april-jun. Bilten možete preuzeti ovdje. 

U Baru održana konferencija „Podrška EU razvoju mikro, malih i srednjih preduzeća“

0
Konferencija „Podrška EU razvoju mikro, malih i srednjih preduzeća“ održana je u Baru, u organizaciji Ministarstva evropskih poslova, Ministarstva ekonomskog razvoja i Opštine Bar....

Poziv za iskazivanje interesovanja za učešće u ocjenjivanju predloga projekata

0
Ministarstvo za evropske integracije Republike Srbije, kao Ugovorno tijelo, raspisalo je poziv za iskazivanje interesovanja za učešće u ocjenjivanju predloga projekata primljenih u okviru...

MEP potpisalo ugovore o finansiranju projekata 13 nevladinih organizacija

0
Trinaest projekata nevladinih organizacija biće podržano sa 76,868 hiljada eura od strane Ministarstva evropskih poslova. Tim povodom, ministarka evropskih poslova Maida Gorčević, potpisala je...

Za šest mjeseci usvojen veliki broj zakonskih i strateških dokumenata koji Crnu Goru približavaju...

0
„Tokom prve polovine 2024. godine, donijet je veliki broj zakonskih i strateških dokumenata kojima se crnogorski propisi u velikoj mjeri približavaju evropskim. Na taj...