Naslovnica Info Press info Lis: Velika zainteresovanost Vlade za rješavanje problema iz Regionalnog stambenog programa

Lis: Velika zainteresovanost Vlade za rješavanje problema iz Regionalnog stambenog programa

16. Regionalni koordinacioni forum u okviru Regionalnog stambenog programa održan je danas, 03.02.2016. godine. Učesnici Regionalnog koordinacionog foruma su predstavnici Razvojne banke Savjeta Evrope, UNHCR-a, OEBS-a i predstavnici partnerskih država.

Regionalni koordinacioni forum otvorila je ministarka rada i socijalnog staranja Zorica Kovačević.

Regionalni stambeni projekat za izbjeglice i interno raseljena lica u Crnoj Gori predviđa rješavanje stambenog pitanja za 6.063 lica, odnosno 1.177 domaćinstava koja spadaju u najranjivije kategorije, i značajno će doprinijeti zatvaranju najvećeg kolektivnog centra u Crnoj Gori, kampa Konik, kao i ostalih kolektivnih centara za smještaj izbjeglica i interno raseljenih lica, istakla je ministarka Kovačević i izrazila zadovoljstvo što se regionalna saradnja pretočila u veliko regionalno gradilište, sa ciljem pronalaženja trajnih i održivih rješenja za hiljade raseljenih i interno raseljenih lica koja borave u regionu.

Andre Lis, šef Sektora za saradnju u Delegariji EU u Crnoj Gori, na otvaranju 16. Regionalnog koordinacionog foruma navodeći koji su prioriteti ovog programa, istakao je da su u Crnoj Gori vidljivi rezultati na ovom projektu kao i napor i velika zainteresovanost Vlade za implementaciju i rješavanje problema iz programa.

Ministarka Kovačević je naglasila da je u proteklom dvadesetogodišnjem periodu urađeno preko 1500 stambenih rješenja za potrebe ovih lica, kroz brojne projekte koje su finansirali Vlada Crne Gore i međunarodni partneri i donatori.

Regionalni predstavnik UNHCR-a za Jugoistočnu Evropu Andrew Mayne u svom izlaganju naglasio je dobru saradnju preko koje će se najbolje iskoristiti potencijal ovog programa zbog snage partnerstva i rastućeg osjećaja podrške od strane donatora što se tiče rezultata koji su postignuti ovim projektom i da zajedničkom saradnjom možemo osnažiti kvalitet a pritom se jednako koncentrisati na efikasnost implementacije programa.

Saopštenja

Dvadesetosmi broj Biltena o evropskoj integraciji Crne Gore

0
Dvadesetosmi broj Biltena o evropskoj integraciji Crne Gore predstavlja najvažnije događaje i aktivnosti u procesu pristupanja EU za period april-jun. Bilten možete preuzeti ovdje. 

U Baru održana konferencija „Podrška EU razvoju mikro, malih i srednjih preduzeća“

0
Konferencija „Podrška EU razvoju mikro, malih i srednjih preduzeća“ održana je u Baru, u organizaciji Ministarstva evropskih poslova, Ministarstva ekonomskog razvoja i Opštine Bar....

Poziv za iskazivanje interesovanja za učešće u ocjenjivanju predloga projekata

0
Ministarstvo za evropske integracije Republike Srbije, kao Ugovorno tijelo, raspisalo je poziv za iskazivanje interesovanja za učešće u ocjenjivanju predloga projekata primljenih u okviru...

MEP potpisalo ugovore o finansiranju projekata 13 nevladinih organizacija

0
Trinaest projekata nevladinih organizacija biće podržano sa 76,868 hiljada eura od strane Ministarstva evropskih poslova. Tim povodom, ministarka evropskih poslova Maida Gorčević, potpisala je...

Za šest mjeseci usvojen veliki broj zakonskih i strateških dokumenata koji Crnu Goru približavaju...

0
„Tokom prve polovine 2024. godine, donijet je veliki broj zakonskih i strateških dokumenata kojima se crnogorski propisi u velikoj mjeri približavaju evropskim. Na taj...