Naslovnica Info Najave Poziv istraživačima: Velika evropska EURAXESS tura

Poziv istraživačima: Velika evropska EURAXESS tura

Autobus programa EURAXESS – Istraživači u pokretu stiže na Univerzitet Crne Gore u srijedu, 14. oktobra, u 11:00 sati i biće postavljen na platou ispred zgrade tehničkih fakulteta. Pozivamo studente i istraživače da dođu i saznaju kako pronaći istraživački posao u Evropi i ispuniti uslove za finansiranje.

Interaktivni autobus sadrži informacione terminale na kojima istraživači mogu koristiti internetske stranice programa EURAXESS i učitati svoje biografije. Stručnjaci centra za podršku EURAXESS su na raspolaganju za predstavljanje svojih usluga i metoda njihove primjene u pronalaženju posla i pokretanju ili nastavljanju istraživačkih karijera. Profesionalni fotograf snimaće fotografije za CV.

Nakon toga, u 13:00 sati u zgradi Rektorata biće održan okrugli sto, na kojem će biti predstavljene značajne informacije o mreži, ali i iskustva nekih istraživača koji aktivno učestvuju u međunarodnim istraživanjima. Agendu možete pogledati ovdje.

Univerzitet Crne Gore tako postaje dio velike evropske EURAXESS ture, koja obuhvata obilazak 16 zemalja i 34 evropska univerziteta. Tura je počela 5. oktobra 2015. godine u Briselu, i završava se početkom novembra u Rumuniji.

EURAXESS je jedinstvena panevropska mreža istraživača, koju podržava Evropska komisija, sa ciljem pružanja svih značajnih informacija o mogućnostima realizacije istraživanja, zapošljavanja, pravnih i administrativnih informacija itd. UCG je dio EURAXESS-a mreže od 2010. godine, i krovna je institucija za njen razvoj u Crnoj Gori.

Pozivamo sve zainteresovane istraživače i doktorande da se učestvuju u EURAXESS danu i tako dobiju više informacija o mogućnostima uključivanja u evropski istraživački prostor.

Prijavu za učešće na okruglom stolu potrebno je poslati na mail: nikola.m.vulic@gmail.com najkasnije do utorka, 13.10.2015.godine, do 12:00 sati.

Univerzitet Crne Gore

Saopštenja

Dvadesetosmi broj Biltena o evropskoj integraciji Crne Gore

0
Dvadesetosmi broj Biltena o evropskoj integraciji Crne Gore predstavlja najvažnije događaje i aktivnosti u procesu pristupanja EU za period april-jun. Bilten možete preuzeti ovdje. 

U Baru održana konferencija „Podrška EU razvoju mikro, malih i srednjih preduzeća“

0
Konferencija „Podrška EU razvoju mikro, malih i srednjih preduzeća“ održana je u Baru, u organizaciji Ministarstva evropskih poslova, Ministarstva ekonomskog razvoja i Opštine Bar....

Poziv za iskazivanje interesovanja za učešće u ocjenjivanju predloga projekata

0
Ministarstvo za evropske integracije Republike Srbije, kao Ugovorno tijelo, raspisalo je poziv za iskazivanje interesovanja za učešće u ocjenjivanju predloga projekata primljenih u okviru...

MEP potpisalo ugovore o finansiranju projekata 13 nevladinih organizacija

0
Trinaest projekata nevladinih organizacija biće podržano sa 76,868 hiljada eura od strane Ministarstva evropskih poslova. Tim povodom, ministarka evropskih poslova Maida Gorčević, potpisala je...

Za šest mjeseci usvojen veliki broj zakonskih i strateških dokumenata koji Crnu Goru približavaju...

0
„Tokom prve polovine 2024. godine, donijet je veliki broj zakonskih i strateških dokumenata kojima se crnogorski propisi u velikoj mjeri približavaju evropskim. Na taj...