Naslovnica Info Svi konkursi Crnogorski glumci prijavite se: Konkurs za učešće u programu Shooting Stars

Crnogorski glumci prijavite se: Konkurs za učešće u programu Shooting Stars

Shodno pozivu panevropske mreže European Film Promotion (EFP), Ministarstvo kulture obavještava zainteresovane crnogorske glumce da se mogu prijaviti za učešće u programu Shooting Stars.

Cilj programa koji će biti realizovan tokom Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu 2016. godine je predstavljanje glumačkih talenata široj kinematografskoj javnosti.

Na osnovu propozicija EFP, mogućnost prijavljivanja imaju crnogorski glumci/glumice do 32 godine starosti, koji su već započeli uspješnu karijeru u svojoj zemlji, potom igrali glavnu ulogu u dugometražnom igranom filmu crnogorske ili inostrane produkcije, koji je prvi put javno prikazan u periodu od 18 mjeseci prije ovog izbora, ili glumili u filmu koji će biti prikazan na predstojećem Berlinalu.

Od kandidata se očekuje napredno znanje engleskog jezika i odlučnost da sarađuje u svim press i promotivnim aktivnostima tokom obaveznog prisustva u Berlinu od 13-16. februara 2016. godine.

Takođe, prednost će imati glumac/glumica čija su uloga ili film nagrađeni u Crnoj Gori, odnosno ako je njihov film dobro poznat (selektovan na različitim festivalima, prikazan u nekoliko zemalja), a posebno ukoliko je kandidat glumio u filmu koji izlazi 2016, kako bi se otvorile mogućnosti za promociju.

Aplikacioni formular, sa obaveznim prilozima, neophodno je dostaviti do 22. septembra 2015. godine na adresu:

Ministarstvo kulture
Njegoševa ulica, 81250 Cetinje
Sa naznakom: Za konkurs Shooting stars, European Film Promotion.

Predselekciju jednog kandidata u Crnoj Gori vrši Stručna komisija Ministarstva kulture, na osnovu ovog konkursa, a shodno pravilima EFP.

U slučaju odabira, kandidat je u obavezi da do 10. oktobra 2015. godine Ministarstvu kulture, na istu adresu i s istom naznakom, dostavi:

– 6 DVD kopija ili streaming linkove selektovanog filma i 6 kopija showreel-a sa engleskim titlom;
– Kratak sinopsis filma na engleskom jeziku;
– Kolor fotografiju – portret kandidata visoke rezolucije (210x148mm,300dpi), i, ukoliko je moguće, fotografiju cijele figure;
– Kratku biografiju i filmografiju kandidata na engleskom jeziku;
– Kontakt adresu agenta i kandidata;
– Potpisanu i ovjerenu izjavu kandidata i producenta na engleskom jeziku da European Film Promotion može za potrebe marketinške kampanje koristiti fotografije i isječke iz filma, odnosno showreel-a, bez obaveze plaćanja autorskih prava i drugih naknada.

O finalnom izboru kandidata odlučuje međunarodni ekspertski žiri European Film Promotion.

Ukoliko crnogorski kandidat bude odabran, Ministarstvo kulture, osim troškova kandidature, sufinansiraće put, boravak i promotivne aktivnosti u Berlinu.

Za više informacija se možete obratiti Iliji Subotiću, predstavniku Crne Gore u European Film Promotion (e-mail: ilija.subotic@mku.gov.me).

Saopštenja

Dvadesetosmi broj Biltena o evropskoj integraciji Crne Gore

0
Dvadesetosmi broj Biltena o evropskoj integraciji Crne Gore predstavlja najvažnije događaje i aktivnosti u procesu pristupanja EU za period april-jun. Bilten možete preuzeti ovdje. 

U Baru održana konferencija „Podrška EU razvoju mikro, malih i srednjih preduzeća“

0
Konferencija „Podrška EU razvoju mikro, malih i srednjih preduzeća“ održana je u Baru, u organizaciji Ministarstva evropskih poslova, Ministarstva ekonomskog razvoja i Opštine Bar....

Poziv za iskazivanje interesovanja za učešće u ocjenjivanju predloga projekata

0
Ministarstvo za evropske integracije Republike Srbije, kao Ugovorno tijelo, raspisalo je poziv za iskazivanje interesovanja za učešće u ocjenjivanju predloga projekata primljenih u okviru...

MEP potpisalo ugovore o finansiranju projekata 13 nevladinih organizacija

0
Trinaest projekata nevladinih organizacija biće podržano sa 76,868 hiljada eura od strane Ministarstva evropskih poslova. Tim povodom, ministarka evropskih poslova Maida Gorčević, potpisala je...

Za šest mjeseci usvojen veliki broj zakonskih i strateških dokumenata koji Crnu Goru približavaju...

0
„Tokom prve polovine 2024. godine, donijet je veliki broj zakonskih i strateških dokumenata kojima se crnogorski propisi u velikoj mjeri približavaju evropskim. Na taj...