Naslovnica Info Press info Banka za razvoj Savjeta Evrope: Nastavak podrške realizaciji projekata u Crnoj Gori

Banka za razvoj Savjeta Evrope: Nastavak podrške realizaciji projekata u Crnoj Gori

Potpredsjednik Vlade i ministar za informaciono društvo i telekomunikacije prof.dr Vujica Lazović primio je danas viceguvernera Banke za razvoj Savjeta Evrope Mikolaja Dovgeljeviča i zamjenika generalnog direktora Direktorata za zajmove i socijalni razvoj Stefana Selena.

U razgovoru je posebna pažnja posvećena realizaciji aktuelnih projekata koji se, uz podršku Banke za razvoj Savjeta Evrope, sprovode u Crnoj Gori, uz nepodijeljeno zadovoljstvo izuzetno uspješnom i kvalitetnom saradnjom.

Potpredsjednik Lazović i Dovgeljevič su se saglasili da u narednom periodu posebnu pažnju treba posvetiti nastavku saradnje i podrške Banke za razvoj Savjeta Evrope trajnom i održivom rješavanju pitanja raseljenih i interno raseljenih lica.

„U razvojnim pregnućima, kao odgovorno društvo, moramo sačuvati socijalnu koheziju“ –naglasio je potpredsjednik Lazović.

Viceguverner Dovgeljevič je izrazio zadovoljstvo saradnjom i prenio spremnost institucije koju predstavlja da pruži punu podršku realizaciji projekata u našoj zemlji posebno na planu obrazovanja, zdravstva, životne sredine i socijalnog stanovanja.

Sagovornici su se dogovorili da se u narednom periodu intenzivira komunikacija u cilju definisanja budućeg okvira saradnje.

Kabinet potpredsjednika Vlade/Biro za odnose s javnošću

Saopštenja

Dvadesetosmi broj Biltena o evropskoj integraciji Crne Gore

0
Dvadesetosmi broj Biltena o evropskoj integraciji Crne Gore predstavlja najvažnije događaje i aktivnosti u procesu pristupanja EU za period april-jun. Bilten možete preuzeti ovdje. 

U Baru održana konferencija „Podrška EU razvoju mikro, malih i srednjih preduzeća“

0
Konferencija „Podrška EU razvoju mikro, malih i srednjih preduzeća“ održana je u Baru, u organizaciji Ministarstva evropskih poslova, Ministarstva ekonomskog razvoja i Opštine Bar....

Poziv za iskazivanje interesovanja za učešće u ocjenjivanju predloga projekata

0
Ministarstvo za evropske integracije Republike Srbije, kao Ugovorno tijelo, raspisalo je poziv za iskazivanje interesovanja za učešće u ocjenjivanju predloga projekata primljenih u okviru...

MEP potpisalo ugovore o finansiranju projekata 13 nevladinih organizacija

0
Trinaest projekata nevladinih organizacija biće podržano sa 76,868 hiljada eura od strane Ministarstva evropskih poslova. Tim povodom, ministarka evropskih poslova Maida Gorčević, potpisala je...

Za šest mjeseci usvojen veliki broj zakonskih i strateških dokumenata koji Crnu Goru približavaju...

0
„Tokom prve polovine 2024. godine, donijet je veliki broj zakonskih i strateških dokumenata kojima se crnogorski propisi u velikoj mjeri približavaju evropskim. Na taj...